Actualitate, Economie

TVA 19%, eliminarea supraaccizei la carburanti si a taxei pe stalp, toate incepand cu 1 ianuarie 2017

Reducerea TVA de la 20% la 19% pentru produse nealimentare, eliminarea accizei suplimentare la carburanți de 7 eurocenți pe litru, precum și a taxei pe stâlp au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Aplicarea prevederilor devenise incertă după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a luat în considerare să proroge termenul de intrare în vigoare pe motiv că programul economic al PSD nu le ia în calcul. Programul economic al PSD prevedea scăderea TVA la 18% cu data de 01.01.2018, dar se pare că domnul Dragnea a acceptat scăderea cotei TVA în două etape, respectiv la 19% în 2017 şi 18% în 2018.

Reducerea accizelor la carburanți cu echivalentul supraaccizei de 7 eurocenți pe litru introdusă în 2014, ar trebui să determine o ieftinire al carburanţilor cu 50 de bani pe litru.

Impozitul pe construcții, supra numit “taxa pe stâlp”, va fi eliminat. Acest impozit se calculează, în 2016, prin aplicarea unei cote de 1% asupra valorii construcțiilor existențe în patrimoniul contribuabililor la 31 decembrie 2015, evidențiată contabil în șoldul debitor al conturilor corespunzătoare construcțiilor.

Toate aceste modificări ar trebui să lase mai mulţi bani în buzunarul cărăşenilor şi implicit să ducă la creşterea nivelului de trai!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*