Actualitate, Economie, Politică

Pensiile sub 2000 de lei vor fi scutite de impozitul pe profit de 16% si plata CASS! Declaraţiile parlamentarilor din Caraş!

Camera Deputaţilor a votat joi proiectul de lege prin care se elimină impozitul de 16% pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, precum şi plata contribuţiilor de sănătate. Proiectul a fost deja adoptat în Senat în luna septembrie a anului trecut, el fiind depus de fostul parlamentar Cristiana Anghel şi susţinut de PSD. Ministerul Muncii a informat că măsură va afecta peste 1,2 milioane de pensionari şi că impactul bugetar va fi de 62,1 milioane de lei.
Astăzi a fost adoptată Legea de modificare a Codului fiscal prin care am eliminat CASS-ul pentru toate pensiile, precum și impozitul pe venit pentru pensiile sub 2.000 lei. Sper ca, atât Președintele, cât și opoziția, să înțeleagă semnalul dat de români prin vot. Românii au votat pentru a avea o viață mai bună!” au fost cuvintele deputatului PSD Ion Mocioalca.

Astăzi PSD-ALDE a bifat prima promisiune! Pensiile sub 2000 de lei nu vor mai fi impozitate! Oamenii au nevoie să știe că se poate! În momentul votului mi-am amintit de discursul penibil al reprezentantului PNL , Raluca Turcan (cea care a participat la tăierea salariilor , pensiilor)! Mă mândresc că sunt parlamentar PSD!”, a declarat senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliță.

Amintim şi faptul că Guvernul Ciolos nu a susţinut acest proiect de lege din cauza impactului negativ asupra bugetului de stat. Măsura votată deja va merge pentru promulgare la preşedintele Klaus Iohannis şi dacă seful statului decide să promulge legea, este de aşteptat ca aceasta să intre în vigoare începând cu 1 februarie.

Conform celor de la Digi 24 actul normativ a trecut cu 207 voturi pentru şi 29 de voturi împotriva, în concluzie a fost votat şi de o parte din deputaţii PNL în ciuda faptului că liberalii au criticat, miercuri, în Comisia de Buget, proiectul de lege,  spunând că social-democraţii sunt populişti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*