Actualitate, Fun&Monden, Politică, Sport

Iubesc cainii…dar orasului meu nu-i pasa! Doar pe voceaRestitei.ro

Iubesc cainii, piscile si animalele in general, imi plac cainii ca sunt destepti, imi plac ca sunt si prosti, imi plac cand ma plac, imi plac chiar si cand ma latra. Eu am un caine, un ghemotoc de blana cu ochi negri, jucaus si, zic eu, inteligent. Parintii mei au si ei caine, rudele mele cu putine exceptii au caini, la fel si multi cunoscuti. Intr-un oras cu peste 70000 de locuitori, cel putin un sfert au animale de companie patrupede, din acestia multi nu stau la casa deci trebuie sa-si plimbe odrasla adoptata ca sa il tina fericit si sanatos.

Avem in oras cateva locatii unde nu ai voie cu cainele, acestea sunt Centrul Civic, Parcul Tricolorului, Parcul Copiilor-Bulevardul Muncii, Parcul Copiilor – Micro IV, Parcul Carasana. In aceste locatii este clar scris ca nu ai voie cu cainele, poti sa ai si pungute de adunat dejectiile, manusi si lopatica, cainele sa fie in lesa si cu botnita, sa fie pudel si sa il cheme Pinky, nu ai voie si gata!

Dar exista si o umbra de speranta, cele doua parcuri special amenajate pentru caini, unul in apropierea magazinului Lidl si inca unul pe Bulevardul Muncii. Ambele un exemplu perfect de disfunctionalitate si periculozitate, si pentru caine si pentru proprietar. Sa va explic mai bine, cel din zona Lidl nu are usa, adica intri cu cainele, ii dai drumul, si daca este mai zburdalnic si vede un pisic care fuge in strada, atunci adio Pluto, s-a dus si dus a fost. Vara cei fara de adapost, si nu numai, isi fac casuta acolo, pe care o folosesc si pe post de WC, arunca mancare care se altereaza si daca cainele este mai mancacios, adio Lucky. In Govandari avem parcul de pe Bulevardul Muncii, asta are usa, URA! dar si aia are o gaura prin care cainele poate sa iasa direct in drum, si direct sub rotile unei masini, adio Tasha. Aici sunt doua banci, de metal, una e utilizabila, desi e ruginita, cealalta e un pericol, rupta toata, plina de colturi taioase in care cainele isi poate zdreli piciorul sau botul, de asemenea si cateva resturi de fier care ies din pamant, ruginite si astea, deci adio Spooky. Legenda spune ca in acest parc era un loc de joaca pentru caini, cu scarite si cotloane, din acestea a mai ramas un butoi taiat la capete, vopsit albastru cu pete ruginii, acum cu margini ascutite si taioase. Pe linga aceste mici neajunsuri care pot deveni letale, parcurile astea doua mai au un mare minus, sunt mici, mult prea mici. In majoritatea oraselor exista asa numitele parcuri de joaca pentru animale, parcuri frumoase si bine amenajate, de exemplu, Primaria Timisoara a realizat numeroase parcuri de acest fel (canisite), parcuri îngrădite, dotate cu coşuri speciale pentru câini, groapă de nisip şi mobilier special compus din: căţărătoare, săritoare cu anvelopă şi obstacol cu element în X. Parcurile au intre 400 si 500 mp, este obligatoriu sa strangi dupa caine si sa ai grija de parc. Asa se intampla in orice oras in care municipalitatea are grija de locuitorii urbei!Multumesc in numele cainelui pentru cei care vor lua masuri ca si Resita sa intre in randul acestor orase. VoceaResitei.ro va prezinta poze! S.I.R.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*