Actualitate, Economie

Primăria Reşiţa uită de dobânzi, penalităţi şi majorări dacă vă achitaţi debitele principale până în 31.03.2017. Vezi în ce condiţii

În şedinţa Consiliului Local Reşiţa din 30 ianuarie 2017 primarul, Ioan Popa, a introdus în regim de urgenţă un proiect de hotărâre care prevede acordarea scutirii de la plata dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere pentru persoanele fizice care achită debitele principale. Prevederea se aplică inclusiv amenzilor contravenţionale.

Aparent sunt 2 motive care stau la baza acestei decizii. Primul ar fi numărul foarte mare a persoanelor cu venituri reduse la nivelul Municipiului Reşiţa, această măsură având rolul de a impulsiona pe aceştia să-şi achite debitele principale. Al doilea motiv ar fi criza financiară care bântuie primăria, poate şi datorită cadoului făcut de administraţie proprietarilor de spaţii nerezidenţiale. Începând cu 1 ianuarie 2017, proprietarii de spaţii comerciale şi birouri vor plăti un impozit înjumătăţit faţă de valoarea anului 2016.

De aceste scutiri pot beneficia persoanele fizice, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  1. Sting integral, până la data de 31.03.2017 inclusiv, obligaţiile principale constând în impozite şi taxe, precum şi amenzile contravenţionale datorate bugetului local al Municipiului Reşiţa.
  2. Depun cerere pentru a beneficia de aceste facilităţi până la data de 31.03.2017 la Serviciul Public ,, Direcţia Impozite şi Taxe ”
  3. Cererea către ,, Direcţia Impozite şi Taxe ” trebuie să fie însoţită de dovada achitării integrale a debitelor principale restanţe faţă de Serviciul Public ,, Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat”.

În concluzie, vă invităm pe toţi cei care aveţi restanţe faţă de primărie, să profitaţi de această scutire. Hotărârea este valabilă pentru perioada 01.02.2017 – 31.03.2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*