Actualitate, Fun&Monden

CINEMA DACIA: Resident Evil: The Final Chapter rulează săptămâna aceasta

Săptămâna aceasta la Cinema Dacia de la orele 19:00 și 21:00 va rula filmulul Resident Evil: The Final Chapter (rating 6,3 pe IMDB), ultimul film al francizei bazate pe seria de jocuri a celor de la Capcom cu același nume.

Acțiunea se desfășoară imediat după evenimentele din Resident Evil: Retribution. Alice (Milla Jovovich) este ultima supraviețuitoarea ceea ce trebuia să fie ultima bătălie a umanităţii împotriva celor întorși din morți. Acum ea trebuie să se întoarcă de unde a început coșmarul – Stupul din Raccoon City, locul unde Corporaţia Umbrella îşi strânge forţele pentru lovitura finală împotriva ultimilor supravieţuitorilor apocalipsei. Filmul ajunge cu promisiunea că va aduce totul la o concluzie. Cei ce nu au văzut celelalte filme ale seriei pot fi liniștiți, deoarece filmul încă dezvăluie detalii cheie. Este suficient să spunem că marea Corporație Umbrella a dezvoltat un vaccin mirculus, numit T-virus care a avut nefericitul efect secundar de a-i transforma pe cei expuși în zombii, mutanți și altele asemenea. După ce virusul a fost declanșat în mod accidental, Alice a făcut parte dintr-o echipă trimisă în sediul Umbrella din Raccoon City pentru a rezolva lucrurile și în ciuda uciderii a hoarde de creaturi prinse în interiorul clădirii, virusul în cele din urmă a scăpat și a infectat cea mai mare parte din populația lumii.

Filmul nu dispune de o anumită ambiție în cea ce privește secvențele de acțiune și stilul vizual – în timp ce intrările anterioare ale directorului au avut un luciu cinematografic surprinzător de elegant, prea multă din acțiune este filmată într-o manieră întunecată și nepătrunsă, uneori fiindu-ți greu să distingi clar ce se întămplă. La fel ca majoritatea filmelor de tipul săi, The Final Chapter este absolut ridicol în orice mod posibil, dar, spre deosebire de o mulțime din ele, are cel puțin un sentiment al propriei sale naturi absurde, ce vine ca o ușurare binecuvântată. Resident Evil: The Final Chapter s-ar putea să nu fie finalul ideal pentru serie, dar atâta timp cât Milla Jovovich este acolo și-și face treaba ei, mulți oameni vor fi prea captivați pentru a observa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*