Actualitate, Economie

Autostrada Lugoj-Deva mai face un pas spre finalizare

Inspectoratul de Stat în Construcţii a dat undă verde pentru recepţia a 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Foarte probabil luni, 6 februarie, va avea loc recepţia, secţiune urmând să fie deschisă circulaţiei după finalizarea auditului de siguranţă rutieră.

Această construcţie leagă nodurile Dumbrava şi Margina şi au fost efectuate de către Asocierea Salini Impregilo şi Secol. Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei fără TVA, din care contribuţia de 84,4 milioane de lei fiind a Guvernului României (15%), restul fiind Fonduri de Coeziune.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2014. Finalizarea lucrărilor era programată în iulie 2016, dar a fost amânată, după ce a fost impusă realizarea celebrelor ecoducte. Ecoductele vor permite circulaţia liberă a animalelor sălbatice între cele două părţi ale şoselei, lotul 2 beneficiind de 3 din ele.

La sfârşitul anului acesta şoferii vor putea folosi integral autostrada Lugoj – Deva, în lungime totală de circa 100 de kilometri, potrivit celor mai recente informaţii. Când se va finaliza acest proiect, Reşiţa va fi la o distanţă de 50 de kilometri de el, devenind astfel mai atractiv pentru investitori.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*