Actualitate, Politică

Momentul luminării unei naţiuni

600.000 de români au ieşit azi în stradă pentru a protesta împotriva ordonanţei care va aduce modificări Codului Penal. Un moment impresionant a avut loc la ora 21:00, atunci când majoritatea celor 250.000 de oameni prezenţi în Piaţa Victoriei au întors ecranele telefoanelor mobile spre cer.

Aroganţa liderului PSD, Liviu Dragnea, este cu siguranţă ingredientul principal al dezastrului pentru români. După câştigarea alegerilor într-o manieră categorică, aşa cum nu a reuşit niciodată PSD, Liviu Dragnea a confiscat puterea şi a încercat să îşi rezolve propriile probleme în justiţie. Stenogramele arată că în şedinţa din 31 ianuarie Ministrul Justiției, Florin Iordache, a minţit în şedinţa de Guvern, afirmând că OUG introdusă pe lista suplimentară are toate avizele necesare.

Erau indicii referitoare la faptul că vor fi proteste, dar nimeni nu a anticipat amploarea acestora. Reacţia iniţială, a lui Dragnea, de a minimiza protestele şi afirmaţiile conform cărora acei oameni sunt plătiţi, neinformaţi sau manipulaţi nu au făcut altceva decât să mobilizeze şi mai mult populaţia. Chiar dacă nu toţi oamenii prezenţi pe străzi în aceste zile au înţeles toate detaliile juridice, aceştia au înţeles că intensitatea luptei anticorupţie va fi redusă.

Românii au demonstrat în aceste zile că nu mai pot fi ignoraţi sau manipulaţi. Majoritatea celor prezenţi au protestat într-un mod civilizat şi paşnic împotriva unei OUG care va trimite ţara într-o direcţie greşită. Sunt puţini aceia care au contestat dreptul actualei majorităţi de a guverna, dar toţi sunt conştienţi că atât timp cât programul PSD nu a menţionat nimic legat de justiţiei, aceştia sunt obligaţi să consulte populaţia înainte de a aduce modificări substanţiale Codului Penal.

Alegerile din 11 decembrie dă dreptul actualei majorităţi să facă tot posibilul pentru a implementa ambiţiosul program de guvernare, dar nu le dă dreptul să deturneze lupta anticorupţie! Indiferent de rezultatul acestui conflict, românii dau dovadă că încep să cunoască şi să utilizeze pârghiile democraţiei. România s-a transformat în 10 ani din cea mai coruptă ţară din UE, în cea mai dedicată în lupta împotriva corupţiei. Mai mult, apar primele semne că progresele din domeniul justiţiei, înregistrate în ultimul deceniu, par IREVERSIBILE!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*