Politică

PE SURSE: Şedinţă de Guvern cu scântei

Mai multe surse din PSD spun că ultima şedinţa de Guvern a fost una cu scântei. Din stenogramele şedinţei din 31 ianuarie, Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a spus că are toate avizele pentru OUG care ar fi modificat Codul Penal, fapt întărit şi de secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc. Aceste afirmaţii s-au dovedit false, Grindeanu nefiind informat că avizul CSM lipseşte.

Aceleaşi surse precizează că Sorin Grindeanu i-ar fi cerut demisia ministrului Iordache, motivele fiind cele prezentate mai sus, la care se adaugă şi slaba comunicare in cazul OUG numărul 13. Florin Iordache nu a vrut să demisionez, chiar dacă toţi miniştrii s-au delimitat de el, fiind primit cu răceală. Redactarea OUG a durat doar 15 minute, aceasta fiind pregătită de ieri seară. O oră însă au durat discuţiile pe tema mazilirii lui Iordache, acesta devenind recalcitrant. Aparent Ministrul Justiţiei a ameninţat că dacă va fi singurul mazilit, nu vă tăcea. Acesta a ţinut să precizeze că acel ,, cineva” trebuie să ştie că va vorbi, cum a fost în cazul Zgonea şi Ponta.

Soarta lui Florin Iordache se va decide miercuri sau joi de către Sorin Grindeanu. Dacă protestele nu se vor tempera semnificativ este de aşteptat să avem săptămâna această prima remaniere a Guvernului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*