Actualitate, Politică

Şedinţă a Consiliului Local Reşiţa pe şestache!

Azi 06.02.2017 a fost programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Reşiţa. Ordinea de zi nu a fost transmisă presei, dar nici consilierilor din opoziţie. Secretomania primarului se pare că i-a speriat pe consilierii PSD atât de tare încât aceştia au decis să nu se prezinte.

Încă de la începutul mandatului lui Ioan Popa nu era ceva neobişnuit ca la începutul şedinţei de CL să se suplimenteze ordinea de zi cu alte proiecte. Ţinând cont că unele erau destul de stufoase, este imposibil ca ele să fi fost atent citite de consilieri şi foarte probabil acestea au fost votate uneori în necunoştinţă de cauză.

Neregulile au fost sesizate de fostul lider de grup al consilierilor PSD, Ionuţ Chisăliţă, dar primarul a cerut înţelegere, explicând că este nou instalat în funcţie şi că lucrează cu oamenii pe care i-a găsit acolo. Au existat chiar şi ziarişti care au ameninţat cu faptul că vor contesta în instanţă HCL-rile aprobate datorită lipsei materialelor de şedinţă.
După alegerea lui Ionuţ Chisăliţă în funcţia de senator, grupul consilierilor PSD şi-a ales un nou lider, în persoana lui Mirel Sabo. Aparent acesta nu mai este dispus să accepte situaţia în care este nevoit să voteze proiecte pentru care are câteva minute să le lectureze. Sabo a declarat pentru voceaResitei că a fost informat vineri de această şedinţă. Ţinând cont că şedinţa urma să aibe loc la ora 15, şi-a convocat colegii la ora 14 pentru a discuta ordinea de zi. Nici până la ora 15 când trebuia să înceapă şedinţa de CL nu a fost transmisă nici o informare vizavi proiectele ce urmau a fi dezbătute, aşa că Sabo a decis împreună cu colegii săi, în semn de protest, să nu se prezinte.

În urma discuţiilor purtate între Mirel Sabo şi primarul, Ioan Popa, s-a hotărât că şedinţa să fie amânată pentru a doua zi la ora 08:30, cu condiţia ca primăria să trimită ordinea de zi tuturor consilierilor. În mod paradoxal Consiliul Local nu ar avea nevoie de prezenţa consilierilor PSD pentru a întruni cvorumul, dar lipsesc alţi doi consilieri PNL.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*