Actualitate

Impozite de oraş, condiţii ca la ţară pentru unii reşiţeni

Aşa pot fi descrise condiţiile în multe din cartierele Resitei. În unele zone vina este împărţită între autorităţile locale şi Aquacaras, firma care se ocupă de implementarea apei şi canalizării în oraş. Un astfel de exemplu este cartierul Dealul Crucii.

Fosta administraţie părea conştientă de faptul că şi locuitorii din Câlnic, Moniom, Doman, Cuptoare, Secu, etc., ar trebui să beneficieze de condiţii decente. În majoritatea din aceste zone există străzi asemănătoare cu cele din Dealul Cruci fără a se face lucrări la infrastructură de apă şi canal. Pe lângă promisiunile din campanie, tot ce a făcut Stepanescu a fost să meargă cu mâna întinsă la Guvern pentru a obţine fonduri, uneori cu succes, de multe ori fără, banii din buget fiind alocaţi pentru alte PROIECTE. Actuala administraţie pare însă ruptă de realitate fluturând în faţa oamenilor proiecte cum ar fi Mall, Aqualand sau Smart City, asta în timp ce pentru a ne deplasa pe unele drumuri din oraş avem nevoie de căruţă.

Ioan Popa nu a ratat ocazia să reproşeze, în campania pentru alegeri locale din 2016, fostei administraţii gurile de canal nealiniate la nivelul asfaltului, drumurile sparte şi nerefăcute etc.. Acum după mai bine de 8 luni de mandat acesta urmează modelul predecesorilor, adică dă din umeri şi plasează vina pe alţii, pe bună dreptate uneori. Însă nu doar cartierele în care se implementează reţeaua de apă şi canal au probleme, sunt foarte multe străzi pline de noroaie datorita lipsei asfaltului. În aceste zone drumurile sunt mare parte din an greu practicabile. Gheaţa se aşterne odată cu venirea iernii şi dispare doar când primăvara începe să-şi facă simţită prezenţa, maşinile de deszăpezire nemaitrecand pe acolo de câţiva ani. După venirea primăverii oamenii scapă de gheata, dar începe lupta cu noroiul format în urma topirii zăpezii.

O altă inepţie a actualei administraţii a fost creşterea impozitelor pentru locuinţe cu 7,5% faţă de anul trecut şi cu 21,4% pentru terenuri. Locuitorii acestor cartiere, care nu beneficiază de servicii elementare cum ar fi drumuri asfaltate sau deszăpezire, vor resimţi cel mai puternic aceste măriri pentru că locuiesc la casă şi au mai mult teren în proprietate. În mod ironic chiar dacă aceştia vor plăti mai mult nu au de ce să spere ca situaţia să se amelioreze din moment ce încasările din impozite vor fi mai mici, proprietarii de spaţii comerciale şi birouri plătind impozite înjumătăţite.

Poate ar trebui ca cineva din anturajul primarului să-l plesnească şi să-i bage minţile în cap sau poate ar trebui pe noi să ne plesnească cineva şi să nu mai alegem primari care cred că Reşiţa este formată din Govandari, Luncă, Centru şi porţiunea de drum spre Văliug. Situaţia a ajuns atât de gravă în Dealul Crucii încât cei de la digi24 au realizat un reportaj, ştirea având un impact naţional.

Poze de la cititori : 

2 Comments

  1. etc. ar trebui a insemne TEROVA?
    sau e prea dosnic?
    huuuooooo!!!!

  2. Bercsenyi Viorica Cornelia

    Dragilor, nu va necăjiți că în Dealul Crucii, Doman sau Cuptoare e așa că în plin Centru Civic pe str. Salcâmilor e tot la fel:jumate strada e pietruită (nu vă spun cum s-a pus piatra la loc după schimbarea infrastructurii de apă și canal), dar restul e dezastru gropi, denivelări, noroaie, iar la fiecare ploaie mai serioasă se măresc si mai mult gropile existente!!! E o crimă să te deplasezi cu un mijloc de transport gen autoturism, vai de suspensiile lui, câte planetare si pivoți ar trebui schimbate, poate ne subventionează Primăria reparațiile la service!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*