Actualitate, Economie, Politică

În curând nu vom mai avea nevoie de viză pentru Canada. Parlamentul European a aprobat CETA, acordul de liber-schimb UE-Canada

Parlamentul European a adoptat, acordul comercial – CETA – dintre Uniunea Europeană şi Canada. În cadrul votului din Parlamentul European, 408 eurodeputaţi au fost în favoarea acordului, 254 au fost împotrivă, iar 33 s-au abţinut de la vot. Eurodeputații de dreapta, precum și liberalii și majoritatea socialiștilor au fost în favoarea CETA, în timp ce Verzii, extremă stânga, extremă dreapta și unii socialiști s-au opus.

Odată cu adoptarea CETA, românii vor putea merge fără vize în Canada, începând cu 1 decembrie 2017.

Începând cu 1 mai, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani sau care deţin, în prezent, o viză validă, valabilă pentru Statele Unite, vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie (eTA) în loc de viză.

Toate cele 28 de guverne UE susţineau încă de la început CETA, dar Guvernul central belgian nu a putut să îl aprobe oficial, fără acordul tuturor autorităţilor subfederale. Tratatul va elimina 99% din taxele vamale. Însă prevede de asemenea cooperarea în chestiuni sociale, de sănătate și de mediu.

Pentru mai multe detalii cititi articolul celor de la AGERPRESS

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*