Actualitate, Economie, Fun&Monden

Telenovela acordării transportului gratuit pentru studenţi a ajuns la final

Telenovela acordări transportului gratuit pentru studenţi pe rutele CFR pare că va avea un final fericit. Aceasta a început din campania electorală, atunci când PSD a promis acest lucru. Promisiunea a fost transformată în realitate de Guvernul Grindeanu, acesta emiţând o ordonanţă de urgenţă care a intrat în vigoare cu 1 februarie.

Semne de razgandeala au apărut în Senat, acolo unde senatorii Eugen Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL) au venit cu unele modificări. Cei doi parlamentari voiau ca studenții să poată călători gratis doar între localitatea de domiciliu și cea în care își desfășoară studiile și nu oriunde în țară.

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a fost primul care a luat poziţie declarând: „Am văzut amendamentele din Senat cu privire la transportul gratuit al studenților și nu sunt de acord cu ele. Programul de guvernare specifică foarte clar că studenții vor beneficia de gratuitate pe tren. De aceea consider că forma adoptată și asumată de Guvern este cea dorită de studenți și așa trebuie să rămână”, toată declaraţia o găsiţi pe AGERPRES.

În urma discuţiilor dintre ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Ministerul Transporturilor a emis un comunicat de presă în seara de 18.02.2017 în care se precizează că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate şi gratuitatea transportului pentru studenţi se va aplica aşa cum este prevăzută în ordonanţa de urgenţă, fără amendamentele din Senat. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*