Actualitate, Economie, Fun&Monden

Bursele studenţilor nu pot fi mai mici de 578 de lei începând cu luna martie

Ordinul Ministrului Educației Naționale privind stabilirea criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat la zi a fost publicat ieri în Monitorul Oficial. Începând cu luna martie 2017, nicio bursă acordată de universitățile din România nu poate fi mai mică de 578 de lei pe lună!

Fiecare universitate poate să stabilească cuantumurile burselor după o consultare cu organizațiile studențești și reprezentanții studenților. Începând cu lună martie nu pot exista burse mai mici de 578 lei pe lună, ţinând cont de faptul că acestea trebuie să acopere cheltuielile minime de masă şi cazare.

 
Bursele de care pot beneficia studenţii se împart în 3 categorii: burse sociale, burse de merit şi burse de performanţă. Cuantumul bursei de performanţă este cel mai mare, urmat de bursele de merit, cele mai mici fiind bursele sociale, dar nu mai puţin de 578 de lei. Bursele, indiferent de categorie, se acordă pe perioada desfăşurării activităţilor didactice, prin care se înţelege cursuri, seminare, laboratoare, proiecte, activităţi practice, sesiuni de examene.

Pentru a vedea condiţiile ce trebuiesc îndeplinite de studenţi pentru a beneficia de bursă, accesaţi pagina celor Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*