Actualitate, Fun&Monden

Vrei să te apuci de sport? Câteva sfaturi legate de setarea obiectivelor şi menţinerea motivaţiei

Indiferent de obiectivele pe care ţi le setezi atunci când te apuci de sport, vrei să slăbeşti, să îţi tonifici corpul, să ai mai multă energie sau pur şi simplu vrei să îţi depăşeşti limitele, motivaţia joacă un rol vital. Este important de menţionat că nu avem toţi aceeaşi motivaţie pentru a face sport. Pe de o parte, avem persoanele care fac sport din pasiune, recompensa lor fiind bucuria activităţii în sine, iar de partea cealaltă îi găsim pe cei care fac sport cu scopul atingerii unui rezultat (scăderea în greutate, tonifierea musculaturii etc.) sau obţinerii unei recompense (medalii, premii, bani sau pur şi simplu laudele şi recunoaşterea celorlalţi). Rămâne ca fiecare să facă o introspecţie, pentru că răspunsurile se găsesc în interiorul nostru.

Un pas foarte important în identificarea motivaţiei şi mai ales, în păstrarea ei, îl reprezintă setarea obiectivelor. Avem tendinţa să ne fixăm obiective greu de atins, uneori chiar imposibil, iar neîmplinirea lor aduce foarte multe frustrări, care ulterior se transformă în blocaje emoţionale destul de greu de depăşit. Neîmplinirea acestor obiective nerealiste va avea ca urmare, fără îndoială, pierderea motivaţiei. În schimb, este recomandat să porneşti cu paşi mici, să îţi setezi obiective realiste, pe termen scurt, pentru că atingerea acestor obiective va veni de fiecare dată ca o recompensă a eforturilor tale şi te va motiva să continui.

Te-ar putea motiva să îţi construieşti în minte o imagine asupra rezultatelor, imaginează-ţi cum vei arăta după ce îţi vei atinge obiectivele. Ţi-ar putea fi de ajutor, de asemenea, fotografiile before/after. Fă-ţi o fotografie înainte să începi să te antrenezi, şi continuă să îţi fotografiezi evoluţia, pas cu pas, pe măsură ce îţi îndeplineşti câte un obiectiv. Schimbările, oricât de mici, te vor motiva mai mult decât îţi imaginezi. Orice persoană poate găsi în interiorul sau resursele şi energia necesară pentru a face sport. Încearcă să păstrezi mereu o atitudine pozitivă, ai încredere în tine şi nu uita de roadele pe care urmează să le culegi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*