Politică

Dacian Cioloş a înfiinţat Ascociatia Platforma România 100

Fostul premier Dacian Cioloş şi-a înregistrat oficial asociaţia despre care a vorbit de mai multe ori în ultima perioadă. Asociația „Platforma România 100” îi are ca fondatori pe fostul premier, pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, pe fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru și pe Alin Mâţuţă, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloș, informează romanialibera.ro.

Potrivit statutului, asociația a fost înființată cu scopul de a promova participarea activă în viața publică în baza principiilor Platformei România 100. Dacian Cioloș este și președintele comitetului director al noii asociații, Vlad Voiculescu și Dragoș Pîslaru sunt vicepreședinți, iar Alin Mâţuţă este director executiv, potrivit datelor oficiale, înregistrate la tribunal.

Fostul premier a transmis, că această Asociaţie ,,este o organizaţie neguvernamentală cu obiective politice, în măsura în care politică înseamnă să fii preocupat de viaţa cetăţii, de ceea ce se întâmplă în societate”.

Gestul fostului prim-minitru a fost taxat de fostul preşedinte al PNL, senatorul Alina Gorghiu. Aceasta i-a reproşat fostului premier faptul că a refuzat intrarea în PNL, după ce partidul l-a susţinut necondiţionat. „Domnul Cioloş a fost prim-ministrul României un an de zile, iar singurul partid care l-a susţinut onest, necondiţionat, a fost PNL. Şi spun asta fără ezitare, deşi de multe ori am strâns din dinţi. Atudinea domnului Cioloş a fost însă una foarte ezitantă, cu multe fluctuaţii. Personal nu insist să încerc să-l mai înţeleg. Cred că ar fi putut să întoarcă serviciile pe care PNL i le-a făcut înscriindu-se în acest partid care este mai mult decât onorabil, făcând un pas pentru întărirea echipei PNL”, a declarat Alina Gorghiu.

Fostul preşedinte al PNL a declarat că intuieşte un eşec al proiectului lui Dacian Cioloş. „Ar fi fost un pas pe care l-aş fi apreciat dacă venea în interiorul PNL şi ar fi întărit această echipă. Altfel, dacă se va hotărî să meargă pe proiectul acesta cu ONG-ul acesta care are aspiraţii politice, nu cred că va avea succes. Pot spune chiar că intuiesc un eşec, dar este o opţiune personală a lui Dacian Cioloş. Fiecare mai devreme sau mai târziu va avea efectele acţiunilor sale”, a declarat Gorghiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*