Actualitate, Economie, Politică

Reşiţa NEREPREZENTATA la întâlnirea primarilor de municipii cu premierul! Din fericire, Grindeanu vine în Caraş-Severin

Luni, 13.03.2016, a avut loc Reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România. Evenimentul, care reuneşte primarii de municipii.

Au fost discutate Codul Administrativ, Statutul Funcţionarului Public, Legea Finanţelor Publice, Legea Salarizării, programele operaţionale cu finanţare europeană, precum şi alte teme de interes pentru autorităţile locale. Discuţiile despre fondurile europene şi ghidurile de aplicare pentru diverse proiecte de finanţare ar fi trebuit să fie subiecte interesante pentru reprezentanţii primăriei Reşiţa, ţinând cont de eşecurile recente în acest domeniu, însă primarul Resitei a decis să nu participe.

Alt subiect de interes local discutat cu această ocazie a fost obligativitatea achitării unei taxe de 80 de lei/tonă de deșeu valorificat exclusiv la groapa de gunoi, taxă care a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa.

La şedinţă au participat Prim-ministrul României, Sorin GRINDEANU, Viceprim–ministrul, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), doamna Sevil SHHAIDEH, miniștri, reprezentanţi ai Parlamentului României şi majoritatea primarilor de municipii din ţară. Printre primarii de dreapta prezenţi îi menţionăm pe Gheoghe Falcă(primarul Aradului), Nicolae Robu(primarul Timisoarei), Emil Boc(primarul Clujului), Ilie Bolojan(primarul Oradei) şi mulţii alţii, indiferent de culoarea politică. O discuţie a primarului Resitei cu premierul Grindeanu sau ministrul Sevil Shhaideh ar fi putut avea un rol edificator asupra proiecte de interes local, acestea aşteptând finanţare guvernamentală.

Majoritatea investiţiIlor preconizate anul acesta în Reşiţa se vor realiza doar dacă acestea vor primi finanţarea guvernamentală, veniturile proprii ale primăriei fiind destinate unor investiţii minore şi susţinerii cheltuielilor curente. Reabilitarea mai multor tronsoane de drum, cu bani de la Guvern, ar urma să fie realizate anul acesta, Resita-Secu fiind unul stringent. Mai mult, primăria Reşiţa, urmează în viitorul apropiat să ceară finanţare guvernamentală în valoare de milioane de euro pentru alte proiecte de interes local.

Din fericire ,,premierul României, Sorin Grindeanu, vine în Caraş-Severin, vineri 17 martie 2017, şi va fi însoţit de vicepremierul Sevil Saiddeh. Primul ministru va fi întâmpinat, de la ora 10 la sediul Consiliului Judeţean, de preşedintele Silviu Hurduzeu, de reprezentanţi ai PSD, în frunte cu liderul PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă. Vor avea loc discuţii, pe teme importante, cu primarii din judeţ, cu reprezentanţii instituţiilor publice.” anunţă cei de la CAON. O coincidenţă fericită, primarul nefiind la curent cu această vizită în momentul în care a decis să nu participe la Reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România. Poate de această dată, domnul Popa, reuşeşte să-şi facă timp pentru a participa la întrunirea anunţată de premier.

Printre motivele invocate de primar, pentru absenţă de la această întrunire, sunt cele legate de programul încărcat al acestuia. Bine că a reuşit să-şi facă timp pentru vizite în Italia pentru a stabili datele concrete ale finalizării înfrățirii dintre orașele Reşiţa şi Pesaro, dar pentru discuţiile cu oameni care pot într-adevăr rezolva probleme stringente ale oraşului, NU! 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*