Actualitate

Starea drumurilor Reşiţei se va tranşa în instanţă! Popa şi Crina se ameninţă reciproc

Grosimea stratului de asfalt 3 cm, în loc de 10!

Starea proastă a drumurilor l-a determinat pe actualul primar al Resitei, Ioan Popa, să demareze o vizită în teren pentru a inspecta situaţia. Concluzia edilului este aceea că pe anumite tronsoane de drum, calitatea lucrărilor este neconformă cu cea plătită de reşiţeni. Pe aceste porţiuni stratul asfaltului are o grosime de doar 3 centimetrii, în loc de 10, cum era prevăzut în proiect. Pentru aceste drumuri edilul a precizat că primăria a contractat un credit pe 30 de ani, în valoare de 12 milioane de euro.

Primarul consideră că responsabilitatea pentru aceste neconcordanţe, între prevederile proiectului şi executarea sa, este împărţită între angajaţii primăriei care au recepţionat lucrarea, dirigintele de şantier( o persoană independentă responsabilă cu urmărirea implementării proiectului) şi evident firma care a executat lucrarea. Licitaţiile pentru o parte a acestor tronsoane au fost câştigate de către firmă Ecobau, care la rândul ei a subcontractat lucrarea către Camand, care la rândul ei a subcontractat lucrarea către Speed Prod, aceasta fiind firma care, conform spuselor primarului, a executat lucrările. Acţionar majoritar al firmei Speed Prod este fostul viceprimar Ioan Crina.

Ioan Popa a precizat că a luat legătura cu Institutul Politehnic din Timișoara, care va trimite o echipă pentru expertiză. Primarul speră ca rezultatele expertizei să îi confirme bănuielile şi să îi permită să acţioneze pe cei responsabili în instanţă. Acesta este convins că lucrările vor fi refăcute de către firmă care le-a executat iniţial, evident pe cheltuiala acesteia.

PE SURSE: Crina se pregatestea să-l acţioneze în instanţă pe Popa pentru calomnie

Surse apropiate social-democraţilor afirmă că fostul viceprimar, Ioan Crina, ia în considerare acţionarea actualului primar în instanţă pentru diseminarea de informaţii false în spaţiul public. Acesta susţine că pe perioada 2012-2016, cât a fost viceprimar, firma în care este acţionar nu a avut subcontractate lucrări de care să fi beneficiat primăria Reşiţa. Crina a recunoscut în campania electorală pentru locale, din 2016, că firma în care are acţiuni a subcontractat lucrări de asfaltare a unor străzi din Reşiţa de la Camand, însă valoarea acestora se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro, iar perioada în care s-au desfăşurat contractele nu a depăşit anul 2011. Mai mult social-democratul a afirmat în repetate rânduri că în timpul mandatului de viceprimar a fost reclamat la mai multe instituţii ale statului, inclusiv DNA, însă verificările acestora nu au făcut altceva decât să-l exonereze de acuzaţii. Aceleaşi surse afirmă că social-democraţii pregătesc săptămâna viitoare o conferinţă de presă în care vor aborda pe lângă acuzaţiile lui Popa şi tema legată de transportul în comun.

Rămâne să aşteptăm raportul evaluării comandate de primar, din care să rezulte dacă acuzaţiile vizavi de calitatea lucrărilor sunt fondate, dar şi dacă acele lucrări au fost cele subcontractate către Speed Prod. Până atunci, asistăm neputincioşi la spectacolul oferit de actuali şi foşti aleşi locali, spectacol în care unii acuză de peste un an de zile, iar ceilalţi se scuză. Între timp împrieteniţi-vă cu mecanicul auto pentru că repararea drumurilor se anunţă a fi făcută şi anul acesta de mântuială!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*