Actualitate, Economie, Politică

Domnule Popa Ioan, așa deschidem Reșița ?

Locuitorii de pe Republicii Bl. 25, Sc. 5, Reșița, ne-au sesizat o situație nu tocmai plăcută pe care sunt nevoiți să o suporte zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună! Ce avem: miros urât, gunoi cam peste tot, gunoi pe jos, de multe ori chiar pe pantofi fiind o zonă circulabilă, imagine dezolantă!  Cu siguranța această situație, această imagine nu face parte din ceea ce noua administrație reșițeană, în frunte cu primarul Popa Ioan numesc:  Proiectul „Reșița curată”! Ba dimpotrivă, aș zice: Reșița insalubră, Reșița infectă, Reșița mizerabilă.

Această zona dintre blocuri, la câțiva metri totuși de bulevard, a devenit un adevărat focar de infecție. Să mai amintim că sunt copii care se joacă în această zonă? Interesează pe cineva? Situația, după cum se vede în poze făcute la fața locului pe data de 29. 03. 2017,  este una deplorabilă în timp ce administrația municipală își face planuri îndrăznețe legate de locuri de promenada și alte proiecte ambițioase, frumoase, interesante dar doar rostite verbal sau așezate pe hârtie și cam atât. Realitatea este însă alta, este cea pe care o vedeți, este cea pe care o redăm, cu regret.

Cu toții sperăm în mai bine pentru orașul nostru, în dezvoltarea acestuia dar nu putem să nu ne întrebăm cum se vor realiza toate aceste proiecte promise de Popa Ioan, când noi, zilnic ne confruntăm cu mizerie, cu chestiuni minore care în loc să înainteze stau pe loc, cu realități ca cea din acest articol ? Deocamdată, asta este Reșița, cel puțin o parte a ei, asta este o parte din Reșița reală! Primăria ar trebui să intervină pe lângă firma care se ocupă de salubritate pentru a se asigura că așa ceva nu se va mai întâmpla, pentru a se remedia situația în cel mai scurt timp cu putință. Tot Primăria ar trebui să găsească soluții pentru a transforma acestă zonă și zone ca acestea în mod imediat.

Locatarii ne-au spun că acel spațiu ar trebui asfaltat, că acele containere  sunt dispuse haotic, că nu sunt amenajate corespunzător! Sunt convins că nu este un exemplu singular iar acest exemplu relatat nu este dintr-o zona de la periferia orașului, ci din Govândari, dintr-o zonă cu un flux important de populație.

Conducerea administrației locale se lăudă cu acțiuni de igenizare, avem articole frumoase în acest sens, avem poze care ne arată cât de harnici suntem, cât de doritori suntem în a avea un oraș curat, însă se pare că deocamdată acestea sunt doar exerciții de imagine! Sigur, vina pentru acestă situație este și a celor care preferă să depoziteze anumite lucruri în afara tomberoanelor  cu toate că nu au voie, a celor care lasă sacul cu gunoi lângă container, găsindu-și scuza că sunt pline cu vârf și chiar sunt de cele mai multe ori. Poliția locală a aplicat amenzi? Până la educarea populației în acest sens prin diferite campanii, cei răspunzători ar trebui să fie mai fermi atât cu locatarii, cât și cu cei de la firma de salubrizare dar mai ales cu ei înșiși iar echipe din primărie să vină la fața locului și să ia măsuri în mod imperios! Locatarii de pe Republicii 25 cu 5 așteptă! Până când domn primar? Momentan așa arătăm dar sperăm, încă mai sperăm!

One Comment

  1. Dar de ce e de vina Popa daca oamenii sunt incapabili? Nu atunca popa gunoiul la gunoi, ci oamenii. Lasati vrajeala asta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*