Actualitate, Economie

O nouă fantezie a primarului Reşiţei!!! Asfaltarea drumului Reşiţa-Comarnic-Anina

Consiliul Local Reşiţa a aprobat în şedinţa din 31 martie, la initiativa primarului Ioan Popa, preluarea în administrare a drumului judeţean DJ 582 C Resita-Anina via Comarnic.

Drumul respectiv este unul forestier cu o lungime de 32 km şi este în administrarea Consiliului Judeţean.

Conform spuselor primarului reabilitarea drumului ar avea rolul de a crea o rută alternativă pentru cei care tranzitează Reşiţa şi vor să ajungă în Anina. Folosirea centurii oraşului care leagă Calea Caransebesului de zona Muncitoresc împreună cu acest drum ar permite unui şofer să evite drumul care leagă Govandariul de Centru. Realizarea unui asemenea drum ar costa câteva zeci de milioane de euro, deci evident primăria nu are alte soluţii decât atragerea de fonduri europene sau de fonduri guvernamentale.

Actuala administraţie a demonstrat că nu este capabilă să atragă fonduri europene. La aproape un an după preluarea mandatului, toate proiectele pentru a obţine fonduri europene depuse au fost respinse de ADR Vest. Dacă ţinem cont că proiectele respinse vizau anveloparea unor blocuri, obiectiv care culmea pe vremea fostului primar Stepanescu a fost atins, realizăm că şansele sunt aproape nule.

Mai rămâne varianta de a merge cu jalba în mâna la Guvern şi să cerem bani. Este greu de crezut că se va găsi justificarea cheltuirii a zeci de milioane de euro pentru a realiza o a 2-a rută care să lege Reşiţa de Anina, în condiţiile în care drumurile din judeţ sunt praf!

Dacă şansele pentru a realiza acest obiectiv sunt infime, de ce să îşi asume primarul un asemenea obiectiv?!? Avem de-a face cu Don Quijote de Reşiţa?!?

Răspunsul este NU! Pentru a depune aceste proiecte pentru a fi respinse, Primăria Reşiţa le va realiza mai întâi. Asta înseamnă bani cheltuiţi pentru STUDII DE FEZABILITATE şi alte servicii, care vor fi evident decontate indiferent dacă proiectele vor fi aprobate sau nu. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul proiectelor pentru anveloparea blocurilor. Primăria a plătit zeci de mii de euro unei firme pentru a întocmi documentaţia , chiar dacă proiectele au fost respinse. Primarul a promis că respectivele proiecte vor fi redepuse, însă a uitat să spună că procesul trebuie reluat de la capăt şi implicit consultanţa va fi plătita din nou. Poate primarul Reşiţei ar putea lua legatura cu primarii unor localităţi ca Petrila sau Călan, localităţi care au avut proiectele pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice aprobate.

One Comment

  1. Bercsenyi Cornelia

    Dar drumul spre Șură când îl asfaltează, că se apropie sezonul estival și anul trecut a fost „cârpit” de mântuială iar acum e iarăși plin de gropi, e o adevărată aventură să-l străbați cu un mijloc de transport!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*