Actualitate, Economie

Primărie, vând urgent! Primăria Reşiţa scoate la vânzare o parte din imobilele închiriate.

În condiţiile în care veniturile bugetului local sunt prea mici pentru a face faţă cheltuielilor, iar municipalitatea încearcă să contracteze mai multe credite pentru achiziţia autobuzelor necesare efectuării transpotului în comun, Primăria Reşiţa a decis să vândă peste 30 de imobile închiriate către diverşi cetăţeni.

În prima fază vor fi scoase la vânzare doar acele imobile pentru care primăria a primit cerere de cumpărare din partea chiriaşilor. Vânzarea imobilelor nu se va face prin licitaţie, actualii chiriaşi având drept de preemţiune. Din moment ce s-a primit o solicitare din partea acestora de a scoate imobilul la vânzare este foarte probabil ca aceştia să-l exercite.

Apartamentele scoase la vânzare sunt evaluate de un evaluator înainte de a fi vândute, preţul acestora fiind apropriat de preţul pieţei. De exemplu pentru un apartament cu două camere confort 2( 43 mp) pe strada Gladiolelor va fi vândut la un preţ de aproximativ 17.000 euro. Preţul apartamentelor variază în funcţie de suprafaţă şi îmbunătăţiri.

Chiriaşii nu vor fi motivaţi de preţul de vânzare al apartamentelor, însă condiţiile în care vor fi vândute s-ar putea să îi convingă pe unii să le cumpere. Pentru a cumpăra locuinţa este necesar să achitaţi un avans de 30%, restul sumei urmând să fie achitată într-un interval de până la 30 ani cu o dobândă fixă de 4%/an. În majoritatea cazurilor chiria este mai mare sau egală cu rata aşa că nu este de mirare că s-au găsit clienţi pentru mai mult de 30 de imobile.

Dacă aveţi în chirie un apartament de la primărie( ANL-urile nu beneficiază de aceaste facilităţi) şi doriţi să îl cumpăraţi tot ce trebuie să faceţi este să vă prezentaţi la birourile DIRECŢIEI ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC ŞI PRIVAT din Blocul 800 şi să solicitaţi îndrumări de la funcţionarii acestei direcţii.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*