Actualitate, Sport

Vor juca fetele de la Banat Girls fotbal din nou la Reşiţa?!?

Echipa de fotbal feminin ACS Banat.Girls Reşiţa este proiectul de suflet al unor tineri reşiţeni născut din pasiunea acestora pentru sport. Aceştia au pus mâna de la mână şi au înfiinţat echipă pregătita de prof. Daniel Amăriei cu scopul de a oferi reşiţenilor care apreciază fotbalul feminin posibilitatea de a urmări un meci la ei acasă. De asemenea echipa reprezintă singura posibilitate pentru tinerele din oraş să practice acest sport la nivel înalt, aceasta fiind singura echipă din judeţ care activează sub egida FRF.

Din păcate pasiunea nu este suficientă pentru a susţine o activitate sportivă, mai ai nevoie şi de finanţare. Pentru a susţine un meci acasă echipa trebuie să plătească aproximativ 2.100 de lei, din care 700 de lei reprezintă taxa pentru închirierea terenului aflat în proprietatea municipalităţii. Aparent clubul a ţinut pasul cu cheltuielile până în luna aprilie, moment în care s-a ajuns la fundul sacului. Pentru a-şi continua activitatea echipa a trebuit să-şi schimbe locaţia unde joacă pe stadionul din localitatea Gătaia, acolo chiria pentru stadion fiind mai mică.

Consilierul local Mirel Sabo pare hotărât să vină în sprijinul fetelor de ACS Banat.Girls Reşiţa şi să ajute echipa să joace din nou acasă, adică la Reşiţa. Acesta pregăteşte un proiect de hotărâre care să scutească echipa de plata chiriei pentru cele 7 meciuri disputate acasă într-un sezon şi astfel clubul să economisească aproximativ 4.900 de lei. O economie care ar oferi posibiltatea acestora să revină.

Liderii galeriei CSM Școlar Reșița, se declară împotriva acestui proiect, acesta motivând că pe Stadionul Mircea Chivu doar echipa finanatata de Consiliul Local ar trebui să evolueze fără să plătească această chirie. De asemenea acesta consideră nedrept ca după ce membrii galeriei au muncit pentru întreţinerea şi reabilitarea stadionului să joace şi alte echipe acolo, aceste evenimente afectând bugetul clubului. Tot acesta propune ca ACS Banat.Girls Reşiţa să joace pe stadionul Gloria.

 

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii locali, dar trebuie precizat că stadionul Gloria este neomologat şi ACS Banat.Girls Reşiţa nu poate juca meciuri oficiale acolo. De asemenea neplata chiriei de 1.100 euro pe an reprezintă o sumă neînsemnată dacă ne raportăm la bugetul de peste 250.000 de euro al clubului CSM Școlar Reșița.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*