Actualitate, Economie

Primăria Reşiţa s-a înţeles cu RO-A-TIR pentru cumpărarea depoului. Va plăti 685.000 de euro!!!

Miercuri 24.05.2016 a avut loc o întâlnire între reprezentanţii RO-A-TIR şi comisia primăriei desemnată să achiziţioneze depoul reşiţean de tramvaie. Preţul convenit de cele două părţi a fost de 575.000 de euro fără TVA, respectiv aproape 685.000 cu TVA inclus.

Preţul este cu 85.000 de euro mai mare decât evaluarea făcută de primăria Reşiţa, anume 600.000 de euro cu TVA inclus. Acest lucru a fost posibil din moment ce majoritatea membrilor comisiei au votat în favoarea achiziţiei, aceştia reuşind să convingă reprezentanţii RO-A-TIR să coboare la această valoare de la suma de 702.000, cerută iniţial de.

Cu toate că membrii comisiei au adus multiple argumente pentru scăderea preţului din care merită amintite cele referitoare la faptul că RO-A-TIR nu este proprietar pe terenul dimprejurul clădirilor, primăria fiind obligată ca după expirarea contractului în luna august să asigure doar dreptul de servitute. De asemenea foarte important de precizat este faptul că autorizaţia de construcţie a fost eliberată pentru un depou, iar schimbarea destinaţiei clădiri fiind imposibilă fără acceptul primarului. Câţi doritori se vor găsi să achiziţioneze un depou pe care nu îl pot folosi, transportul în comun în localitate urmând a fi realizat de către firma primăriei?!?

Toate argumentele comisiei s-au dovedit inutile, proprietarul RO-A-TIR nefiind foarte flexibil asupra preţului. Ţinând cont că primarul, Ioan Popa, a recomandat membrilor comisiei să găsească o cale pentru a finaliza tranzacţia, aceştia au cedat solicitărilor companiei de transport, achiziţia fiind realizată la preţul amintit mai sus. Din cei 13 membrii ai comisiei, formată din membrii Consiliului Local Reşiţa şi angajaţi ai primăriei, doar cei 3 consilieri PSD au votat împotrivă, aceştia fiind nemulţumiţi de preţul prea mare.

Depoul a fost achiziţionat în 2012 de către cei de la RO-A-TIR la preţul de 470.000 de euro fără TVA şi va fi vândut către primărie cu 575.000 de euro fără TVA rezultând un profit de peste 100.000 de euro. Este trist să vezi cum băieţii deştepţi fac bani din tranzacţii cu statul indiferent dacă la putere este PSD sau PNL, Stepanescu sau Popa, fie că prestează servicii către populaţie sau se pregătesc să închidă afacerea, unora pur şi simplu le suflă vântul în pânze indiferent de decidenţii politici!!!

One Comment

  1. Aia sunt bani ma? Cine pula mea scrie articolele astea?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*