Actualitate, Economie

3.000 de euro ajutor pentru producătorii de tomate! Vezi în ce condiţii îi poţi obţine

Cultivatorii de tomate care nu reuşesc să iasă cu roşiile pe piaţă până la 1 iunie au o nouă şansă pentru a accesa cei 3.000 de euro. Guvernul a decis că termenul de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate să fie prelungit până în 15 iunie. Totodată, aceşti bani pot fi obţinuţi şi de fermierii care vor comercializa tomatele la sfârşitul toamnei.

Executivul a aprobat astăzi printr-o Hotărâre de Guvern, prelungirea termenului de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate, în sensul că valorificarea producției de tomate din cadrul Programului să se facă în perioadele ianuarie – 15 iunie, inclusiv și/sau noiembrie – 20 decembrie, inclusiv. Cultivatorii care nu au reușit până la 1 iunie să iasă cu roșiile pe piață mai au astfel o șansă pentru încasarea ajutorului de 3.000 de euro/beneficiar/an. Peste 6.800 de cultivatori au beneficiat până acum de acest program”, arată un comunicat remis de Biroul de Presă al Guvernului României.
Totodată, acelaşi document informează că producătorii agricoli înscrişi în program vor purta elemente de identificare stabilite prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar cheltuielile pentru realizarea elementelor de identificare vor fi suportate din bugetul de stat.

Prin prelungirea acestui termen se urmărește eficientizarea activității sectorului tomate produse în spații protejate, asigurarea necesarului de consum intern din producția autohtonă de tomate, realizarea unei proceduri de identificare a producătorilor autohtoni de produse agricole și o corectă informare a consumatorilor. De asemenea, se urmărește obținerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană, precum și o eficiență economică în realizarea şi valorificarea acestora”, specifică sursa citată.

Pentru alte detalii, dar şi pentru a afla ce acte trebuie să conţină dosarul consultaţi pagina Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin AICI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*