Actualitate, Economie

Se pregăteşte o amnistie fiscală! Vezi cine îşi poate reduce datoriile

“La nivel parlamentar se analizează posibilitatea introducerii unei amnistii fiscale pentru persoanele fizice şi juridice care au datorii depăşite la plată. Trebui să gândim un proiect care îi vizează nu numai pe cei care au datorii la stat, pe răii platnici, ci şi pe cei care s-au conformat. Dacă aceştia din urmă, la final de an nu şi-au achitat tot, să facem nişte reduceri. Trebuie gândit pe modelul Ordonanţei 44 din 2015, la care să se adauge şi o prevedere pentru cei care se conformează în mod voluntar. Vorbim de cei care din motive neimputabile lor nu au putut să-şi achite datoriile la Stat. Dacă Statul le-a creat probleme şi au intrat în această situaţie atunci trebuie să beneficieze de anumite facilitate. Mă refer la întârzierea rambursării TVA-ului, de exemplu. Nu vorbim despre răi platnici. Fiindcă unul a plătit la timp, iar altul nu a plătit şi rulează banii. Trebuie să fie un tratament egal în piaţă”, a declarat, pentru Mediafax, Eugen Teodorovici, preşedintele comisiei de Buget-Finanţe din Senat.

Informaţia a fost confirmată şi de Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD. Acesta a precizat că: “Este depusă o iniţiativă parlamentară care urmează să fie analizată şi coordonată cu celelalte politici guvernamentale. Dar, atenţie, chiar dacă este o iniţiativă a parlamentarilor PSD, ea nu a fost încă dezbătută şi aprobată de forurile de conducere ale partidului şi nici corelată cu prevederile noului Cod Fiscal”.

Acest proiect ar urma sa prevadă anularea penalităților de întârziere, precum și a jumătate din dobânzile aferente obligațiilor de plată principale către bugetul general consolidat, administrate de ANAF. Anularea se face doar pentru datoriile ce au fost acumulate până la data de 30 iunie 2017. Pentru a vă bucura de această amnistie fiscală, va trebui să plătiți principalul datoriei până la data de 30 septembrie, și până la 31 decembrie 2017 a cotei de 50% din dobânzile aferente obligațiilor de plată principale anterioare datei de 30 iunie 2017.

De asemenea, pentru a beneficia de amnistia fiscală va trebui să faceți și stingerea până la data de 31 decembrie 2017 a obligațiilor de plată principale curente administrate de ANAF cu termene de plată cuprinse între 1 iulie-31 decembrie 2017.

Și, poate cel mai important, va trebui să depuneți o cerere de acordare a acestor facilități până la data de 31 decembrie 2017, potrivit Profit.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*